LARP revisited

March 20, 2013  •  Leave a Comment

Wat ooit begon als het bekijken hoe vogels onder je door vlogen op een vaag evenement in park Sonsbeek is uitgegroeid tot 1 van mijn favoriete hobbies. LARP - oftwel Live Action Roleplaying, en dan ook zeker niet onspecifiek het fotograferen van LARP evenementen.

Inmiddels ben ik bij zoveel LARPs aanwezig geweest dat mijn "L.A.R.P." fotografie subsite op http://fotos.orkfotografie.nl/larp dusdanig vol zat dat deze dringend een facelift nodig had! Bij deze! Nieuwe structuur en ordening, en ik ben stiekem vooral tevreden met de slideshow aan het begin! Dus de structuur is weer een beetje terug, hoop ik! Laat vooral weten wat jullie van de nieuwe layout vinden!

Kijk dus snel eens (opnieuw) naar: http://fotos.orkfotografie.nl/larp

 

Statistieken, omdat het kan

Sinds 2008 heb ik 7166 foto's, verdeeld over 72 verschillende gallerijen online gezet. Als je bedenkt dat gemiddeld slechts 1 op de 10 foto's het internet haalt betekent dat dat ik meer dan 71.000 foto's heb geschoten op LARP evenementen! Best wel.. veel! Om maar te zwijgen over de hoeveelheid GB die dat geintje in beslag neemt.

Als we kijken naar individuele verengingen dan spant Evolution Events de kroon met exact 2000 foto's online! Gefeliciteerd! :) EE wordt gevolgd door ons eigen event, The Unity, met een kleine 1649 foto's. De meest bekeken gallerij is die van de Aon photoshoots, met 1365 verschillende bezoekers, de bulk daarvan allemaal doorgesluist via het Aon forum.

De hoeveelheid foto's die ik per evenement neem is het laatste jaar wat geminderd, deels omdat ik minder tijd heb maar ook omdat ik niet fotografeer als ik actief deelneem. Zowel als speler, NPC, of de laatste tijd steeds vaker als "techneut" /manus van alles, iets met het OSCAR. De "Naja, maybe" uit mijn eerdere post is zo goed als uitgekomen, gheh.. oeps! Ach niets mis met LARP-automatisering... als het werkt. :) Dat neemt niet weg dat ik niet ook graag blijf schieten, dus mocht je zelf een evemenent organizeren en het leuk vinden als ik eens foto's kom maken, gooi me vooral een berichtje!

 

Terra X

And in related news: afgelopen jaar heb ik in het diepste geheim samen met Folktailor en Meography.nl gewerkt aan een fotoshoot voor een nieuw LARP project van Games & Stuff te Zwolle. De resultaten daarvan heb je inmiddels wellicht al gezien op diverse plekken op de Terra X website, maar ik had ze zelf nog helemaal niet genoemd. Bij deze: de Terra X promoshoot!

Fijn detail: de fotoshoot was vooral gericht op het maken van een aantal platen van belangrijke NPC rollen. Ook voor de fotoshoot was er al er erg veel nagedacht over hoe deze rollen zouden lopen, en ook hoe de onderlinge verhoudingen liepen. Fijn! Want dat maakt het voor mij makkelijk: de karakters kwamen gelijk lekker tot leven en het onderlinge conflict was gelijk te proeven! Ideaal voor foto's!

Het eerste evenement is van 9 t/m 12 mei 2013, en ik ga er zeker ook een kijkje nemen! Op zaterdag 11 mei zal ik er zijn om foto's te nemen. Mocht je nog een fantasy evenement zoeken, dan is deze zeker de moeite waard om te overwegen!


Comments

No comments posted.
Loading...

Over Ork

Ork is een fotograaf uit Utrecht. Hij vond zijn passie in fotografie van mensen, zowel tijdens evenementen of juist in de studio. Ork staat bekend om zijn gedreven aanpak, waarbij hij open staat voor innovatieve ideeën die zowel het model als de fotograaf verder brengen in het maken van de perfecte foto.

Archive
January February March April May June July August September (1) October November December
January February March April (1) May June July August September October November December
January (1) February (2) March April (1) May June (1) July August September October (1) November December (2)
January (2) February March (1) April (1) May June (3) July (1) August September (1) October November December (2)
January February March (1) April May June (1) July August September October November December (1)
January February (1) March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February (1) March (1) April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September (2) October November December
January February March (1) April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
Subscribe
RSS