Light, water & smoke!

September 10, 2013  •  1 Comment

Werken met licht, water en rook vind ik helemaal geweldig! Niet alleen omdat het heerlijk is om je even helemaal creatief uit te leven met een leuk team, maar juist ook omdat je er zoveel kanten mee uit kan! En de kracht daarbij zit 'm voor mij in de combinatie.

Stuk voor stuk zijn rook, water of licht leuk, nuttig en altijd wel inzetbaar in shoots. Samen gaan ze echter stralen! Water+rook = een diepe misterieuze nevel, rook+gekleurd licht = een heel scala aan verschillende sferen, en licht + water = prachtig serene reflecties! Opties zat, en omdat mijn fotografiestijl toch wel heel erg drijft op emoties en mensen: licht+water+rook+model = unieke plaatjes!

Daarnaast ben ik eigenwijs.

Het moet me vooral niet te makkelijk worden: als een fotoshoot te simpel wordt heb ik zelf neiging 'm niet meer te willen doen. Gelukkig zijn deze 3 elementen stuk voor stuk ook nog eens behoorlijk wispelturig. Rook valt nooit waar je het dan nodig hebt. Het is te traag of te snel. Te veel of te weinig, of is juist ineens weg wanneer je model de perfecte pose aanneemt. Om maar niet te spreken van dat de koelelementen altijd de verkeerde temperatuur schijnen te hebben. Het water spettert alle kanten uit, of doet in ieder geval z'n uiterste best om NIET in de waterbak te blijven liggen, did I mention dat de stoppen er ooit uit vlogen? Ohja.. en licht.. nee licht doet eigenlijk redelijk wat ik wil. Valt weer mee. :)

Ongeveer 2 keer per jaar zet ik dan ook met veel plezier een waterbak op in de studio. Begin september was het weer zo ver, en samen met Amber Machinefairy, Vicious Dark Art, Moira Mona en Eva zijn we de studio in gedoken om in 2 dagen tijd een flinke serie verschillende shoots neer te zetten, elk met z'n eigen sfeer.

Bij deze alvast een paar van de resultaten, per kleurthema!

 

Groen

Groen is de kleur voor natuur, rust, sereniteit, van jeugd, kracht en groei. Bijpassend was deze shoot volledig impromptu, zoals gek genoeg zoveel van m'n shoots. Dit ging ongeveer zo:

Eva: heb jij vanavond nog iets te doen?
Ork: nee, maar kom gerust langs. Neem je bikini mee!
Eva: Okee

Ik parafraseer vast een beetje, maar ik blijf het prachtig vinden dat mensen zonder meer t vertrouwen hebben dat er dan ook iets leuks uit gaat komen! Bij deze:

 

Met dank aan Eva voor het last minute willen modelleren.

 

 

Rood

Rood is dan weer de kleur van duisternis, van kracht, van woede. Rood is ook de kleur van deviousness en speelsheid. Samen met Vicious Dark Art gekleed in strak latex zijn we aan de slag gegaan om dat eens uit te dragen! Bij deze alvast een speels voorbeeld:

Model: Vicious Dark Art

 

Oranje en paars

Combinaties! Paars is mysterieus, oranje geeft warmte. Oranje is de kleur van de ondergaande zon, van warmte. Paars geeft dat alles een sferisch, bijna buitenaards tintje. Het is een kleur die je ook niet alledaags in de natuur tegenkomt. Samen met Moira Mona en een stuk gordijn (PS: dat ligt nog hier) zijn we deze combinatie wezen opzoeken, met een naar mijn gevoel heel mooi resultaat:

 

Model: Moira Mona

 

Geel en blauw

Geel is energie, kracht, de kleur van de felle zon! Warm! Blauw is juist het tegenovergestelde: koel, fris, nat.. Kil? De combinatie spreekt elkaar dan ook heerlijk tegen en da's juist leuk! Bij deze een eerste plaatje:

Met dank aan Amber Machinefairy voor het modelleren en Moira Mona voor het overenthousiast gooien van bakken water. Resultaten daarvan volgen overigens nog ietsjes later! :)

 

Tot zover de previews, nu eerst rustig de tijd nemen om te kijken wat ik wil laten zien. Meer volgt vanzelf, over de komende weken heen! Meer water? Check dan eens m'n eerdere shoots in hetzelfde thema: Water! met La Neeka, of Zwembad in de studio met Simone en Lynette.

 


Comments

amber(non-registered)
dit heb je zo leuk gedaan! en alle fotos zijn stuk voor stuk fantastisch <3
No comments posted.
Loading...

Over Ork

Ork is een fotograaf uit Utrecht. Hij vond zijn passie in fotografie van mensen, zowel tijdens evenementen of juist in de studio. Ork staat bekend om zijn gedreven aanpak, waarbij hij open staat voor innovatieve ideeën die zowel het model als de fotograaf verder brengen in het maken van de perfecte foto.

Archive
January February March April May June July August September (1) October November December
January February March April (1) May June July August September October November December
January (1) February (2) March April (1) May June (1) July August September October (1) November December (2)
January (2) February March (1) April (1) May June (3) July (1) August September (1) October November December (2)
January February March (1) April May June (1) July August September October November December (1)
January February (1) March (1) April May June July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February (1) March (1) April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September (2) October November December
January February March (1) April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
Subscribe
RSS