Wat is Aon?

Aon is een setting van Enneade die zich afspeelt in de tijd van kolonisatie: de Oude Wereld sticht nieuwe kolonies met als doel het ontdekken van nieuwe landen, kennis maken met nieuwe culturen en daar een economisch en politiek slaatje uit slaan. Het uitgangspunt is het dorpje Speranza, een kleine kolonie die enkele jaren geleden is gebouwd in de jungle op enkele mijlen afstand van de zee. In Speranza is de groei in volle gang: de kolonie kent intussen verscheidene gebouwen naast de ambachtelijke werkplaatsen waaronder een herberg, een leerhuis, een aantal herenhuizen, een kleermaker, een kapper en een hospitaal.

De inwoners zijn net zo gevarieerd als hun redenen om aanwezig te zijn in de Nieuwe Wereld: adel, gelovigen, ambachtslieden en avonturiers zijn allen naar Speranza toegekomen, sommigen voor een nieuwe kans, anderen op de vlucht en weer anderen om de belangen van hun organisatie of kerk te behartigen. Ondanks het korte bestaan van de kolonie en de geruchten die gaan over vijandige stammen uit de omgeving en zelfs de reden waarom het dorp is opgericht is het leven in Speranza goed. Als bewoner van Speranza is er dan ook genoeg te beleven; de ene dag ben je aan het werk op je nieuw aangelegde kruidentuintje, een dag later verdedig je jezelf tegen de wilde mannen uit de jungle.

De setting draait om de vele avonturiers en gelukzoekers die in het nieuwe land een bestaan willen opbouwen. Zo zul je kennismaken met vele ambachten die door spelers uitgevoerd worden, maar heb je ook de mogelijkheid om te zoeken naar verloren beschavingen en diplomatiek te bedrijven met de naburige stammen.

De setting is gebaseerd op Low-Fantasy. Hoewel de aanwezigheid van de Goden vast staat, magie wordt bedreven en er andere rassen naast mensen bestaan is het aspect van het overleven in Speranza en de persoonlijke ontwikkeling van de karakters belangrijker dan het epische en het magische. Zelfs een held kan geen wildeman verslaan op een lege maag, toch?
Aon 5Aon 6Aon 7Aon 8Aon 9Aon 11Aon 15Aon - Jeeves specialAon - specialweekend januari 2012Aon photoshoots